Menu
февруари 27, 2022

Женската енергия и как да бъдем в нея

unnamed

На днешно време в своеобразен култ е издигнат образът на силната, самостоятелна, амбициозна жена.  В WildLunas сме привърженички на тази концепция, но – както с всичко друго - в умерените й проявления. Всяко нещо, доведено до крайност, е лошо и затова най-важното е да се търси балансът, да се поддържа хармонията и да се постига вътрешен мир. Може да звучи изненадващо, но тези цели са напълно в унисон както с концепцията за сила и свобода, така и с тази за спокойствие. Но как да влезем в своята женска енергия; как да бъдем там и да извличаме пълноценно нейните позитиви, докато процъфтяваме в кариерата и напрегнатото ежедневие, е въпросът, на който възнамеряваме да отговорим тази седмица.

В следващите редове ще се потопим в същността на женската енергия и начините да влезем в нея.

Какво е женската енергия?

Чуваме за нея под различни названия: женска енергия, женско начало, женска същност. В ядрото си тя е естественият източник на хармония, от който се нуждаем, за да се чувстваме удовлетворени от себе си и добре в кожата си.

В зависимост от тълкуванието, към което се обърнем, ще видим разнообразни определения, но в основата си говорят за едно и също. Източните учения говорят за „силите на Небето и Земята“ като двата основни принципа, на които се основава всичко. Индуиското учение ги нарича Шива и Шакти, даоизмът - Ин и Ян, а в Тибет те са известни като Яб и Юм.

Докато мъжката енергия е по-агресивна, настъпателна и смела, женската е приемаща и получаваща. Вярва се, че жената е чиста енергия и се прелива и променя като водата на реката. Затова и нейни основни характеристики са влажността, водата и (любима на нас от WildLunas) Луната. Женската енергия се лее и чрез свойствата, присъщи на пола ни: емоционалност,  съпричастност, грижа и отдаване.

Тя не си противоречи с това да сме успешни и смели, защото у всеки има както женска, така и мъжка енергия, но е ключово женската да доминира в нас, дамите, за да бъдем в хармония със себе си.

Как да влезем в женската си енергия?

Вероятно учудващо за много хора, женската енергия не е съвкупност от суетни прояви като отрупване с лъскави бижута и аксесоари, скъп маникюр и изкуствени кичури. Външността има своето участие, но сама по себе си няма силата да осигури приток на женска енергия. Така например, лесно забележимо е, че дамите, спортуващи в облекла на WildLunas, изглеждат не по-малко нежно и изящно от претендентки на конкурс за красота. Това е именно защото ако сме в хармония с природата, неподправената женска енергия струи от всяка фибра на нашето същество, без значение в каква обстановка се намираме. Ето и няколко лесни стъпки за постигане на този вълшебен резултат:

  1.     Наслаждавай се на пътя.

Изягвай постоянната надпревара, сравняване, съревнование. Няма нужда от непрестанно доказване. Много по-ценно е да се отдадеш на настоящето, да се наслаждаваш на пътуването. Съсредоточаването върху резултата е типично за мъжката енергия, така че препоръчваме да се оставиш на радостта от процеса.

  1.     Отбелязвай позитивните черти на другите.

За чистата енергия е важно да не бъде блокирана от завист, злоба или други негативни мисли. Обръщай внимание на доброто и достойнствата на другите и им го казвай. Разпръскването на сияние е ключова част от свързването с неподправената женска енергия и го препоръчваме горещо.

  1.     Чувствай се комфортно в кожата си.

Не, не визираме единствено „втората си кожа“, каквато са творенията на WildLunas, а собственото ти тяло. Ако съумееш да се чувстваш женствена и пълноценна в удобни ежедневни дрехи, с малко или никакъв грим и без някой постоянно да ти сваля звезди, то връзката ти с извора на женствен заряд е сигурна!

  1.     Наблюдавай речника си.

Речта и начинът на изразяване са ключова част от формирането на усещане за себе си и света. Опитвай се да подбираш позитивни и утвърждаващи думи – както когато говориш за себе си, така и когато говориш за другите. Същото се отнася и за вътрешния диалог – дори в мислите си е хубаво да насърчаваме използването на позитивен, вдъхновяващ речник и да не съдим и критикуваме излишно.

  1.     Приемай помощ.

Както вече споменахме, в сърцето на женската енергия е приемането, получаването. Да си уязвима или да се съгласиш на предложена помощ те прави още по-естествена и земна, вместо да се стремиш да си постоянно „силна“ и независима. С приемането на протегната ръка – понякога дори за битовизми – ще усетиш приятно облекчение, а най-вероятно ще накараш и отсрещния да се почувства добре, полезен и  нужен.

  1.     Отдавай се на женски занимания.

Може да звучи тривиално, но свързването с други жени е ключово за нашия приток на енергия. Общуване с приятелки, излизане в женска компания, посещаване на танци, йога или литературни клубове са малка част от задвижващите колела на природния поток.

  1.     Създавай.

В сърцевината на всяка жена е да създава и да вдъхва живот. Творенето е безкрайно важно за свързването с естествената ни енергия. Ръчно направени бижута, плетива, картини или каквито и да били други красоти – дори ако не бъдат погалени от чужди очи - са портал към лично удовлетворение.

  1.     Отделяй време за себе си.

В идеалния случай поне час на ден ще бъде отделен за самата теб в графика ти. Без значение как ще го запълниш, важното е да е по твое желание и усмотрение. Разходка, почивка в леглото с романтичен филм, козметична процедура, сътворяване на нещо (виж точка 7) или четене на книга – всичко е позволено, стига да ти носи усещане за свобода и удовлетворение.

  1.     Обичай.

Редом със създаването, няма друго по-естествено за жената от това да обича. Нашата мисия е да раздаваме и да получаваме любов. Не се страхувай да се отдаваш, да се доверяваш, да обичаш. Да, може да е рисковано, но ще те научи на много уроци, ще изживееш много неща и ще се насладиш на много моменти, вместо да прекараш времето си на Земята в половинчато и стерилно, пазейки се от всичко ново и несигурно.

Заключение 

Женската енергия е необятна тема, както и самия си извор. Въпреки това, много от нас усещат нуждата от свързване с нея и има редица начини да се влезе и остане в хармония с нея. Да сме жествени, уязвими, нежни и приемащи е предизвикателство и призвание и когато го прегърнем, започваме най-после да изпитваме така желаното спокойствие и  удовлетворение. Ние, от WildLunas, поставяме на пиедестал женската енергия – неподправена, дива, свободна, любяща.

Безплатна доставка над 150 лв.
Върни или замени до 14 дни
Сигурно и надеждно плащане
arrow-left
Количка0
Количката е празна.
Продължете пазаруването
0