Menu
април 18, 2022

Как да изберем правилната спортна дреха?

Вярваме, че всяка от нас знае колко важно е правилното изпълнение на движенията по време на тренировка. А знаехте ли, че изборът на подходящо спортно облекло има същата значимост? В WildLunas винаги се стремим да даваме полезна информация и се надяваме, че в следващите редове ще откриете именно такава! Специално за вас, Диви Луни, по-долу обобщаваме кои са основните критерии при избор на правилната дреха за спортa, който практикуваме.

  1.     Материя

Както стана дума, изключително важно е да се чувстваме комфортно и уверено в дрехите, които носим, особено когато сме в движение. Когато става дума за избор на правилния спортен екип, качеството на плата и изработката са ключови. Силно препоръчително е да избираме бързосъхнещи, дишащи материи, които позволяват на тялото да се движи леко и свободно през цялото време. Платовете, които пък имат пристягащ ефект и компресират мускулите и тялото, предоставят допълнително предимство, от което е добре да се възползваме. Не бива да забравяме също така, че много от новите спортни платове предлагат и UV защита. Изборът на подобна материя е препоръчителна за всички любители на активностите на открито.

  1.     Проба

Колкото и да ни се иска да грабнем мигновено страхотния клин, който сме си харесали, не бива да забравяме да минем през пробната преди това! Когато избираме спортно облекло, не е достатъчно само да погледнем и одобрим отражението в огледалото. Трябва да усетим дрехата и да се уверим, че се чувстваме удобно в нея. Добра идея е да се раздвижим, да се разходим извън пробната, дори да направим няколко клека или подскока, колкото и странно да звучи! Много е важно дрехата да ни дава чувство за стабилност, лекота и комфорт.

  1.     Вид тренировка

При покупката на спортно облекло е ключово да вземем под внимание какъв тип активности обичаме. Спортните сутиени, предназначени за ниско и средно интензивни тренировки, например, обикновено нямат чашки и ограничават движението, като притискат гърдите плътно. Бюстиетата, предназначени за високо интензивни активности, имат чашка, която предоставя висока степен на поддръжка и осигурява комфорт, като намалява движението на бюста. Стилното решение на WildLunas е кроп топ с вградено бюстие, което прилепва внимателно и оформя тялото на своята притежателка. Чашките му могат да се премахнат или добавят по всяко време, което го прави супер функционално и подходящо за всеки вид тренировка.

  1.     Цвят

Цветът на дрехите, които избираме, също има значение - както във физически аспект, така и на психологическо ниво. Ако облечем черен екип в горещ юлски ден, например, и планираме да тренираме на открито, то по всяка вероятност ще съжалим, че сме го направили предвид неизбежния ефект. Освен това е доказано, че цветовете влияят върху кръвното налягане - синият и зелен цвят го понижават, а жълтият и червеният го повишават. Ярките цветове увеличават ритъма на сърцето и съответно са подходящи за високоинтензивни тренировки, докато неутралните, пастелни тонове се свързват с усещането за баланс, което ги прави подходящи за практикуването на йога например.

  1.     Детайли

На последно място, не и по важност, поставяме допълнителните функционалности. Онези детайли на дрехата, които лично ние забелязваме и оценяваме. Това може да са стилните джобове, които клиновете на WildLunas предлагат за повече практичност, или пък онзи специален акцент в задната част, който оформя и повдига дупето. Може да бъде височината на талията, която ни кара да се чувстваме стегнати и красиви, или пък дизайнът, който просто обожаваме! Важното е да усещаме комфорт и свобода, за да се наслаждаваме истински на всяко движение.

Бонус: Как да разберем дали един клин ни е малък?

Спортният клин трябва да се облича лесно, като в същото време е важно да компресира тялото и мускулите и да оформя извивките. Ако клинът, който сме си харесали, се облича много трудно, то най-добре да се насочим към следващия размер. Разбира се, не бива да бъде широк или отпуснат покрай тялото ни, но в случай че усещаме прекалено впиване в талията или в слабините, това със сигурност ще създаде дискомфорт по време на тренировка. Ако е прекалено опънат и изглежда прозрачен върху тялото - това също е ясен знак за неправилно подбран размер. Друг важен съвет е да не преценяваме клина според начина, по който стои върху закачалката. Функционалните клинове изглеждат малки, заради специфичната материя на платовете и начина на изработка, затова е ключово да се премерят.

Заключение

В днешно време разполагаме с огромно разнообразие от спортни стоки и това е хубаво, разбира се! Имаме възможност да пробваме различни варианти и да намерим тези, които ни пасват най-добре. Ние, от WildLunas, влагаме любов във всеки детайл, създаваме с мисъл всеки акцент, защото знаем колко важно е всяка от нас да усеща магията на комфорта и красотата. А какви са вашите критерии при избор на спортна дреха?

Безплатна доставка над 150 лв.
Върни или замени до 14 дни
Сигурно и надеждно плащане
arrow-left
Количка0
Количката е празна.
Продължете пазаруването
0